Vær organisert på nett

Internett kan noen ganger virke uvirkelig, og det kan være vanskelig å holde oversikten. Her er noen gode tips for å være mer organisert.

Bokmerk de viktigste sidene

For å spare tid når du er på nett kan det være en god idé å bokmerke de nettstedene man besøker mest. Er man inne i en research-fase på jobb kan dette også være en god idé for lett å finne tilbake til relevant informasjon. Mange bruker også bokmerker for alt fra ferieturer til middagsoppskrifter, ja – mulighetene er nesten endeløse. Det å ha orden på bokmerkene er noe som er selvsagt for den organiserte typen, men også et godt tips for den som er mer distré.

Bytt passord

Det er også viktig å bytte passord ofte, men dette er jo noe de fleste som liker å være organiserte vet fra før. Man burde aldri skrive ned passordene, men samtidig ha et system i hodet slik at man husker de godt. Det er svært mange nettsteder som krever passord, og det kan være lett å falle for fristelsen å bruke det samme over hele linja – men det burde man virkelig ikke. Isteden kan man ha et system som gjør at passordene ligner på hverandre, uten at de er helt like. På denne måten er det mye lettere å huske passordene. Det er svært viktig å huske å bytte passord hvis man f.eks. har nytt kredittkort, eller en ny epostadresse.

Sett tidsgrenser

Man er mer på Internett enn noen gang før, og det kan derfor være viktig å sette grenser for egen tidsbruks på mobil og på nett. Det finnes faktisk mange apper som kan hjelpe deg med dette, og det er fordi det er svært mange andre som også sliter med dette problemet. Du er altså ikke alene, og bør ikke være flau over å sette en slik grense om du ønsker det.