Skal du starte bedrift, sjekk Matchbanker for finansiering

Hva koster det å starte en bedrift uten lån?

Hva koster det å starte en bedrift uten lån?

Mange går om drømmen om å starte for seg selv, enten fordi de har en kjempegod ide eller fordi de ikke trives på den nåværende jobben. Det kan helt sikkert være deilig å gi sjefen avskjedsbeskjeden, men man skal huske på at det ikke er gratis å starte opp. Men et lån kan være det som skal til.

Sjekk hva www.matchbanker.no kan gjøre med drømmen!

Har man en hobby man tenker kan bli en virksomhet på sikt, kan man vente å se om hobbyen genererer nok penger til at det vil være lønnsomt. Passerer man 50.000 kroner i inntekt, må man registrere seg i merverdiregisteret, og da kan det være smart å opprette et selvstendig næringsdrivende selskap. Dette koster i prinsippet ingenting, men avhengig av hva man jobber med, må man beregne kostnader til:

  • Inntektsskapende utstyr
  • Lager
  • Reklame
  • Administrative utgifter

Det er helt klart at man kan ordne med dette selv, men husk at en sterk vekst kan komme uventet og plutselig. Dermed kan hele opplegget feile, uten ekstra penger på bok.

Men har man derimot en plan, så kan man få et skikkelig godt lånetilbud, og dermed være forberedt på salgseventyret når bestillingene renner inn.

Blir det penger igjen til lønn når skatt, mva, pensjon også videre er trukket ifra, kan man ta det ut i lønn.

Drive et aksjeselskap: AS

Et aksjeselskap stiller seg litt annerledes til oppbygging av bedriften. Kanskje har du ansatte som det skal betales arbeidsgiveravgift for, forsikringer og andre velferdsordninger. Men bare for å komme i gang, må man ut med 30.000 kroner i såkalt startkapital. Selskapsformen krever mer av deg som bedriftseier med regnskapsføring og korrekt bokføring. Lån sikkert med fast rente for bedre oversikt.

I tillegg må du ha penger til lønn, og det er mange bedriften i startfasen tar opp kortsiktig lån for å betale ut til sine ansatte. Det kan være et tips å involvere dem mer i bedriften og fortelle dem at belønningene kommer etter hvert som bedriften vokser. Da bør man helst være gode kompanjonger før man setter i gang.

Oppsummering

Det er mange ting å tenke på før man starter opp næringsvirksomhet. Men det er helt klart muligheter for dem som vil prøve lykken. Det finnes mange stønadsordninger og hjelp for dem som har store ambisjoner. Kanskje man kan bli en lokal bedrift med lang historie. Da krever det at man har pågangsmot, utholdenhet og gode kunderelasjoner. Det skaffer man seg først og fremst med hardt arbeid fra gode idéer.